stok ve depo yonetimi ile sirket verimliliginizi artirin

Stok ve Depo Yönetimi ile Şirket Verimliliğinizi Artırın

DİA Yazılım ERP

Eski ve köhnemiş depo yapılarıyla vedalaşan firmalar, yeni bir depo yönetimi sistemi arayışına girdiklerinde, daha çok geleceğin teknolojisi bulut tabanlı yazılımları tercih ediyorlar.

İşletmeler gelişirken genellikle, mevcut yapılar yeni duruma uyum sağlayamadan ihtiyaç duyulan depolama alanı da büyür veya çok şubeli ve çok depolu bir yapıya sahip olurlar. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler, iş akışının ve üretim sürecinin sekteye uğrayacağı kaygısıyla alışkanlıklarını değiştirmekten korkarlar. Oysa depo yönetimi maliyetlerinin azaltılması, depolama alanının en yüksek verimlilikle kullanılabilmesi için “DİA Stok ve Depo Yönetimi” , büyük bir potansiyel taşımaktadır.

Stok ve Depo Yönetimi ile Depo hareketleri kolayca yönetilebilir

Stok ve Depo Yönetimi ile tüm malzeme hareketleri birbirine uyumlu ve düzenli bir süreç halinde yürütülebilir. Sistem, kullanıcıyı tüm malzeme hareketlerinin işlenmesi konusunda destekler ve depo hareketlerinin kolayca, otomatik olarak yönetilmesini sağlar.

Bir satınalma siparişini takip eden mal girişleri, toplama alanı olarak tanımlanmış bir depo yerine kaydedilir.

Daha verimli iş akışları

Stok ve Depo Yönetimi’in sistemdeki diğer modüllerle bağlantısı, lojistik iş akışlarının daha verimli gerçekleştirilmesini sağlar ve envanter yönetimi ile ilişkili diğer iş süreçlerini hızlandırır:

Üretim Planlama, Satış-Satınalma ve bu işlemlerin Muhasebe Modülleri ile entegrasyonu sonucunda süreçler Stok ve Depo Yönetimi ile otomatik olarak yürütülür. Örneğin, bir sipariş için depo teslimatı yapıldığında çalışanlar birçok sürece dâhil olurlar. Malların teslimatçıdan alınıp depoda uygun yerlere, uygun koşullarda ve zamanda yerleştirilmesinden sorumludur. Ancak sorumlulukları bunlarla sınırlı değildir. Ayrıca teslimat evraklarını kontrol etmeleri ve kalite kontrolünü yapmaları da gerekir. Bu durumda Stok ve Depo Yönetimi modülü, dâhili depolama sürecini yönetmek için devreye girebilir. Bu, günlük çalışmanın yükünü kayda değer ölçüde azaltır ve işletmeye zaman kazandırır.

Birçok firma, üretim süresini olabildiğince kısıtlı tutup aldığı siparişi en kısa sürede teslim etmek istediğinden ilgili ham maddenin ihtiyaç anında stokta bulunabilmesi önemli bir gerekliliktir. Üretim Planlama sistemine entegre edilen Stok ve Depo Yönetimi modülü, bu konuda güvence sağlayabilir. Bunun için örneğin, Stok ve Depo Yönetimi modülünde, yukarıda belirtilen işlem süreci eş zamanlı olarak planlanır; gerekli toplama iş emirleri oluşturulur ve takip edilebilir.
Firmalar süreçleri anında takip etmenin yanı sıra işlevsel raporlar sunarak stoklarının finansal rakamlarını izleyerek doğru ve yerinde hamle yapılmasını sağlar. Bu da şirketin verimliliğini en üst düzeyde olmasına yardımcı olur.

Mobil veri giriş cihazlarıyla rekabet avantajınızı artırın.

Büyük depo veya üretim alanlarına sahip kuruluşlarda sistem, sabit bilgisayarlar ve lokal yazılımlar ile verimli kullanılamaz. Günümüzde tüm görevlerin kağıda dökülmesi de bir alternatif sayılmaz. Gündelik hayatta sistemin etkin kullanımına tek engel, bir sonraki bilgisayar terminaline giden yolun uzunluğu değildir. Ürün hareketleri ile sistematik kayıtlar arasındaki gecikmeler de sistem kayıtları ile güncel durum arasında uyuşmazlıklara ve aksaklıklara yol açabilir. Örneğin firmaların, kesin olmayan verilerden yola çıkarak ürün teslimatı vaadinde bulunması riski ortaya çıkabilir. Bu tehlikeyi önlemenin yolu ise mobil uygulamalar ve mobil veri giriş cihazlarından geçer.

DİA Stok ve Depo Yönetimi, el terminali veya akıllı mobil cihazlar için bir mobil uygulama sunar. Mobil uygulamalar yardımıyla ve mobil veri giriş cihazları kullanılarak stok kayıtları, yerden, mekandan ve zamandan bağımsız olarak gerçekleştirilebilir. Bulut tabanlı bir yazılım olan DİA Kurumsal Yönetim Sisteminde Stok ve Depo Yönetimi için kullanılan tüm bu cihazlar ile tüm kayıtlar gerçek zamanlı olarak veri tabanına aktarılabilir. Bu da sistemin tutarlılığına büyük katkı sağlar. İstenildiği anda, istenildiği şubeden, depodan güncel stok ve sipariş verilerine ulaşılabilir. İhtiyaç duydukları tüm bilgilere hızla ulaşabilmek, firmalara önemli bir rekabet avantajı sağlayabilir.