SaaS Nedir? Ne Değildir? Neden Kullanılmalı?

SaaS Nedir? Ne Değildir? Neden Kullanılmalı?

Gözde Sünbül ERP | Teknoloji

Bulut Bilişim Teknolojisinin hizmet modellerinden biri olan SaaS (Software as a Service) Hizmet Olarak Yazılım; uzak sunucular içerisinde yer alan uygulamaların, yazılımsal veya donanımsal kuruluma gerek kalmadan internete bağlı cihazlarla kolaylıkla erişip kullanma imkanı sunan bir yazılım dağıtım modelidir.

Günümüzün vazgeçilmezi olan internet, erişiminin yaygınlaşması, veri depolama ihtiyaçlarının artması ve bu depolama tekniklerinin ilerlemesi, yazılım sektörünün de yeniden şekillenmesini sağladı. Bulut Bilişim Teknolojilerinin kullanım alanları genişletilerek kullanıcılara; kurulum yapma, destek alma, yönetim için ayrı bir ekip kurma, lisanslama yapma, güncelleme ve yedekleme gibi zorlanabilecekleri süreçleri ortadan kaldırarak, verilerine internete bağlı oldukları her yerden erişme imkanı sağlandı.

DİA Yazılım, Bulut Bilişim Teknolojilerinin kullanım alanlarını genişleterek geliştirdiği yazılımlar ile; stok depo yönetimi, finans yönetimi, muhasebe yönetimi, e-devlet çözümleri, mağazacılık yönetimi, mobil yönetim sistemi, e-ticaret yönetimi, otel yönetimi, restoran yönetimi, üretim yönetimi, servis hizmet yönetimi, CRM ve daha birçok çözümleri ile işletmelere; masaüstü, tablet ve mobilde çalışma özgürlüğü sunması, SaaS (Software as a Service) Hizmet Olarak Yazılım modeline örnek olarak gösterilebilir.

SaaS (Software as a Service) Hizmet Olarak Yazılım, Kullanıcılara Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

  1. Kullanıcıların yazılım veya donanım masrafları yapmalarına gerek kalmaz.
  2. SaaS (Software as a Service) dağıtım modeli ile satılan yazılımlar için kurulum yapılmasına gerek yoktur. Verilen sunucu adı, kullanıcı adı ve şifre ile kendi sunucularındaki verilere ulaşabilirler.
  3. Güncellemeler otomatik olarak yapıldığı için kullanıcılar her zaman en güncel sürümü kullanırlar.
  4. Kullanıcılar bakım, onarım veya donanımsal sorunlarla uğraşmazlar.
  5. Buluttaki verilerine internetin olduğu her yerden zaman farketmeksizin kolaylıkla erişebilirler.
  6. Uygulamalar için abone olarak veya kullanım düzeyinize bağlı olarak aylık veya yıllık ödemeler yapabilirsiniz.
  7. Kullanıcılar verilerini bulutta depolayarak; virüs saldırılarından, bilgisayar veya cihazlarının çökmesi gibi sorunlardan kaynaklı veri kayıpları yaşamaz.  Bulutta depolanan veriler bu tür etkenlerden etkilenmez.


Satışlarınızı Artırmada Faydalı Olabilecek Diğer Blog Yazılarımızı Okuyabilirsiniz:

Neden Bulut Bilişim? – Farkı Ne? Ayrıcalığı Ne?

Veri Güvenliği, Yedekleme ve Bulut Bilişim Çözümleri

Bulut Bilişim ile Local Server Arasındaki Fark Nedir? Hangisi Güvenlidir?