mobil muhasebe kullanmak icin x neden

Mobil Muhasebe Programı Kullanmak İçin 7 Sebep

Yiğit Nail Çiğdem Muhasebe

Muhasebe, her ne kadar evrak yığınları, elektronik tablolar ve karmaşık sayılardan oluşuyor olsa da, teknolojiyle beraber giderek daha kolay ve hızlı yönetilebilir bir hal alıyor. Muhasebeye dair tüm iş süreçlerini yürütebilmek için ofisteki bilgisayarlara bağlı kalmak ise artık uygulanabilir bir seçenek değil. Bu yazıda size neden mobil muhasebe kullanmamız gerektiğini aktarmaya çalışacağım.

Mobil muhasebe programı kullanmak artık yeni normal haline geliyor ve geleneksel muhasebenin yerini alıyor. Yeni girişimcilerin ve KOBİ’lerin sayısının günden güne arttığı göz önünde bulundurulduğunda, ofise adım atmadan muhasebe yönetebilmek oldukça önemli. Aynı zamanda böyle işletmeler için defter tutma ya da fatura gönderme gibi işler için saatlerce mesai harcamak yerine farklı alanlara odaklanabilmek, işlerin hızla büyümesinin de önünü açabilir.

Muhasebede Yeni Dönem

Akıllı telefonların ve muhasebenin bir araya gelmesi, güçlü bir kombinasyon oluşturur. Muhasebe süreçleri, ofis bilgisayarları yerine akıllı telefonlar ve tabletler aracılığıyla her yerden yönetilebilir. Bir mobil muhasebe programı hızlı, hatasız hesaplamalar yaparak, işletmelerin finansal süreçlerini yönetebilmeye olanak sağlar.

Mobil muhasebe programlarının gelişiminde bulut teknolojisinin rolü çok büyük. Bulut teknolojisi sayesinde verilere her yerden erişilebilir ve işler herhangi bir yerden tamamlanabilir. Bu da işlerin hızlı ve verimli olmasını sağlar.

Mobil Muhasebe Programları Kimler İçin Faydalıdır?

Mobil muhasebe programları, nerede olurlarsa olsunlar, muhasebe süreçlerini yönetmek ve finansal verilerini takip etmek isteyen işletmeler için faydalıdır. Örneğin, sahada satış yapan bir satış temsilcisi, mobil muhasebe programı kullanarak stok bilgilerini anında görebilir, teklifi cep telefonundan hazırlayıp müşterisine anlık olarak gönderebilir, teklif onayı ardından depoya siparişi hazırlatabilir ve o esnada e-faturayı kestirebilir. Diğer taraftan sık sık seyahat etmek zorunda olan işletme sahipleri de, mobil muhasebe programı üzerinden banka süreçlerini, harcamalarını, nakit akışını ve işletmenin finansal performansını takip edebilir.

Mobil muhasebe yazılımı, muhasebeciler veya muhasebecilerle düzenli olarak işbirliği yapması gereken işletme sahipleri için oldukça faydalıdır. Veriler hem masaüstü cihazlardan hem de mobil cihazlardan senkronize şekilde görüntülenebildiğinden, işletmenin geleceğine yönelik kararları almak çok daha kolay olur. Genel olarak, muhasebe üzerine daha fazla esneklik ve kontrol isteyen herhangi bir işletme sahibinin tercihi, mobil muhasebe programı olmalıdır.

Neden Mobil Muhasebe Programı Kullanmalısınız?

Mobil muhasebe programları, defterlerle, excellerle ve masaüstü bilgisayarlarla uğraşmanın stresini tümüyle ortadan kaldırır. Hareket halindeyken uçtan uca tüm iş süreçlerine erişebildiğiniz için, güncel kalır ve doğru hesaplar yaparsınız.  Gelin şimdi beraber neden mobil muhasebe programı kullanmanız gerektiğini tartışalım.

1. Her Zaman Her Yerde

Nerede olursanız olun, bulut muhasebe programı size en uygun çalışma konforunu sağlar. İnternetin olduğu her yerden ve tüm cihazlardan çalışabiliyor olmak, bütün bir ay boyunca masa başında kalma zorunluluğunu ortadan kaldırır.

2. Kullanıcı Dostu Arayüz

Mobil muhasebe programları genel olarak daha anlaşılır ve daha estetik tasarlanmış olurlar. Teknik detaylar minimum tutulur ve masaüstü uygulamaya göre kullanımı daha kolaydır.

3. Hareket Halinde Harcama Kaydı

Mobil muhasebe programlarıyla giderleri kayıt altına almak çok kolaydır. Günümüzde her mobil cihazda kamera vardır ve giderlerin fotoğrafını çekip bulut veritabanına kaydederek, makbuz yığınlarından kurtulmak mümkündür.

4. Çalışan Hatalarının Azalması

Çalışanlarınızın mobil muhasebe programı kullanmaları, onlara inanılmaz bir özgürlük sağlarken, aynı zamanda evrak kaybı ya da yanlış fatura kesimi gibi insan hatalarını da en aza indirecektir.

5. Teklifler ve E-Belgeler

Bir mobil muhasebe programı, profesyonel teklifler sunmayı olabildiğince basit hale getirir. Müşteriler teklifleri direkt akıllı telefonlarından görüntüleyebilirler. Daha sonra e-fatura kesmek veya e-irsaliye düzenlemek de birkaç saniyede tamamlanabilen işlemler haline gelir.

6. Entegrasyon

Birçok mobil muhasebe programı diğer programlarla entegre bir şekilde çalışabilmektedir. Örneğin DİA, Microsoft Power BI ile entegredir ve istenildiği zaman özel raporlar alınabilmektedir.

7. Güçlü İçgörüler Sunar

Mobil muhasebe programı kullananlar, işletmelerinin finansal durumlarını anlık olarak görüntüleyebilirler. Veriler, uygulama içerisinde düzgün ve basit bir şekilde kullanıcıya sunuluyor olur. Böylece işletmenin gidişatını görmeye ve gereken müdahaleleri yapmaya fırsat bulunur.

Sonuç

Genel olarak bulut altyapısıyla hizmet veren mobil muhasebe programları, işletmelerin tüm iş süreçlerinin cep telefonundan yönetilebilmesini sağlayarak, çalışanlara ve işletme sahiplerine büyük zaman kazandırırlar. Sonrasında geriye kalan tek soru, kalan ekstra zamanların nasıl değerlendirileceğidir.

Türkiyenin bulut altyapısıyla hizmet veren en gelişmiş mobil muhasebe programı DİA hakkında daha fazla bilgi almak için, aşağıda yer alan formu doldurabilirsiniz.