chatgpt

ChatGPT 4.0 Nedir? Yeni Güncellemede Neler Var?

Yiğit Nail Çiğdem Teknoloji

Yapay zeka ve doğal dil işleme alanındaki hızlı teknolojik ilerlemelerle birlikte, ChatGPT 4.0 gibi güçlü bir dil modeli doğdu. ChatGPT 4.0, OpenAI tarafından geliştirilen ve daha önceki sürümlerinin üzerine gelen güncellemelere dayanan bir dil modeli olarak tanımlanabilir. Bu yazımızda, ChatGPT 4.0’ın ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve kullanıcılarına faydalarına göz atacağız.

ChatGPT 4.0 Nedir?

ChatGPT 4.0, OpenAI’nin geliştirdiği bir dil modeli olan GTP 3.5’in devamı olarak tanımlanabilir. Yeni güncelleme genel olarak doğal dil algılama ve sohbet üretme yeteneklerini geliştiriyor. ChatGPT, halihazırda gerçek zamanlı bir etkileşim ortamında insanlarla doğal bir sohbet yapabilen yapay zeka sistemidir.

ChatGPT 4.0 Nasıl Çalışıyor?

ChatGPT 4.0, önceki sürümleriyle benzer şekilde çalışıyor. Büyük miktarda çevrimiçi metin verisini kullanarak eğitiliyor ve daha sonra kendisine yazılanları anlamak ve uygun yanıtlar üretmek için elde ettiği bilgileri kullanıyor. Gelişmiş yapay zeka algoritmaları sayesinde, kullanıcıların sorularını anlayabiliyor, metinleri analiz edebiliyor ve akıllı cevaplar verebilmek için dillerin yapısını ve kalıplarını öğreniyor.

ChatGPT 4.0 ile Gelen Geliştirmeler Nelerdir?

Genel olarak ChatGPT hakkında bilgi almak için ChatGPT Nedir? başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. Gelin şimdi birlikte ChatGPT’ye gelen 4.0 güncellemesiyle ne gibi geliştirmeler yapılmış inceleyelim.

– Daha Kesin Doğruluk

ChatGPT, 4.0 güncellemesiyle beraber daha doğru ve tutarlı yanıtlar üretebiliyor. Eğitim aldığı verilerin kalitesinin iyileştirilmesi ve daha fazla veri kullanabilmesine imkan tanınması, doğruluğun artmasına yardımcı oluyor.

– Geniş Kapsam

4.0 güncellemesiyle beraber artık ChatGPT, daha fazla konu ve alan üzerine bilgi sahibi olabiliyor. Alabildiği eğitimin geliştirilmesiyle beraber, çeşitli konulara ilişkin sorulara daha kapsamlı ve daha bilgilendirici yanıtlar verebiliyor.

– Daha Uzun Cevaplar

ChatGPT, önceki sürümlerinde bulunan bazı sınırlandırmaların ötesine geçerek, artık daha uzun yanıtlar üretebiliyor. Böylece, daha karmaşık konular hakkında uzun ve kapsamlı sohbetler gerçekleştirebiliyor.

– Geliştirilmiş Kullanıcı Deneyimi

Yapılan son güncellemeyle beraber, kullanıcı deneyimini iyileştirmek için de bazı önemli özellikler eklendi. Örnek vermek gerekirse, kullanıcıların belirli bir bağlam içinde konuşabilmelerini sağlamak için “sohbet geçmişi” işlevi bulunuyor. Böylece belli konular için başlıklar açarak, ayrı ayrı sohbetler gerçekleştirmek mümkün oluyor. Bu da farklı farklı konuların iç içe geçmesine ve karmaşıklık doğmasını engelliyor.

– Kullanıcılar Daha Fazla Eğitilebilir

Bilindiği üzere ChatGPT, kullanıcıların kendisine söylediği yönergeler ışığında eğitilebiliyordu. Bir konu hakkında ChatGPT’den bilgi isterken yönlendirmek, vereceği cevabın kalitesini değiştirebiliyordu. “Dünyanın en iyi üniversitesindeki bir akademisyen gibi cevap vermeni istiyorum” dediğimizde, cevap tarzı tümüyle değişiyordu.

Yeni güncelleme ile birlikte bu özellik, belirli bir alan veya sektörde uzmanlık gerektiren sorulara daha spesifik ve daha doğru yanıtlar verebilmesini sağlar hale geldi.

– Güvenlik

ChatGPT, etik ve güvenlik gibi konulara büyük önem vermesiyle dikkat çekiyordu. 4.0 geliştirmesiyle beraber, kötü niyetli kullanımları veya yanıltıcı bilgileri önlemek için daha fazla önlem alındı.

– Ticari Kullanım

ChatGPT 4.0, OpenAI tarafından sunulan API aracılığıyla geliştiricelere ve işletmelere ticari kullanım için de erişilebilir oldu. Böylece farklı endüstrilerde chatbotlar veya müşteri hizmetleri olarak kullanılabilecek. Bununla beraber diğer yapay zeka tabanlı uygulamaların geliştirilmesinde de ChatGPT’den faydalanılabilecek.

ChatGPT 4.0 Nasıl Kullanılır?

Kullanıcıların birçoğu ChatGPT’nin 4.0 güncellemesine nasıl erişeceğini merak ediyor. Ne yazık ki ChatGPT 4.0 şu an için ücretsiz kullanıma açık değil. Ücretli ChatGPT Plus üyeliği alan kullanıcılar ise, 4.0 güncellemesinin yeni geliştirmelerinden sonuna kadar faydalanabiliyor. İlerleyen dönemlerde yeni güncellemeler geldikçe, bir eski sürüm ücretsiz kullanıma açılmaya devam edecek. En azından şimdilik…

Sonuç

ChatGPT’nin yapay zeka alanında çığır açtığını şüphesiz herkes kabul ediyor. 4.0 geliştirmesiyle beraber, daha doğru, kapsamlı ve kullanıcı dostu bir deneyim sunmaya başladı.

Yapay zeka teknolojisinin favori çocuğu ChatGPT, çeşitli sektörlerde etkili bir şekilde kullanılarak, insanlarla etkileşimde bulunan uygulamaların ve hizmetlerin geliştirilmesine de katkı sağlıyor.

Ancak, yapay zeka teknolojilerinin bu hızlı yükselişi esnasında, etik ve güvenlik gibi konulara da dikkat etmek gerekiyor. Nitekim OpenAI, etik ve güvenlik gibi konularda önemli çalışmalar yürütüyor.

Yapay zeka gibi bulut teknolojisi de her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Bulut sayesinde işletmeler sayısız avantaj elde ediyor.

Türkiye’nin en gelişmiş bulut ERP programı DİA hakkında bilgi almak için aşağıda yer alan formu hemen doldurun!