Başarılı Restoran Programı

Başarılı Restoran Programı

DİA Yazılım ERP

Doğru bir hızlı satış yönetimi seçimi, restoran, kafe, otel ve perakende sektöründeki işletmelerin başarısı için büyük önem taşır. Başarılı restoran programı, sadece ödemeleri kolayca almayı değil, aynı zamanda gelişmiş özelliklerle donatılmış olmayı da gerektirir. Geleneksel yazar kasa ve kredi kartı okuyucularına alternatif olan bu sistemler, satış takibi, stok kontrolü, müşteri takibi ve muhasebe süreçlerini kolaylaştırarak işletmelerin verimliliğini artırır. Peki, başarılı restoran programı nasıl olmalı?

Başarılı Restoran Programının Sırları

Başarılı bir hızlı satış sistemi, mutfak ile personel arasındaki iletişimi kolaylaştırır. Siparişler doğrudan mutfaktaki bilgisayara aktarılır. Bu sayede servis yapan personel ile mutfaktaki personelin iletişimi minimuma iner ve siparişler zamanında müşteriye servis edilir. Tam donanımlı bir POS/restoran programı, işletmeye adeta muhasebe departmanı gibi hizmet verir ve işletmenin gelir-giderlerinin detaylı raporlanmasını destekler. Böylece kar ve zarar beyanları ile satış vergisi düzenlemeleri kolaylaşır.

Hızlı satış sistemlerine ayrılan bütçeler önemlidir çünkü doğru hızlı satış sistemi ile maddi kayıplar minimize edilir. Ancak başarılı restoran programında seçilen hızlı satış sistemi, işletmenin operasyonel değişikliklerine göre güncellenebilen bir teknolojiye sahip değilse, değiştirilmesi zorunlu hale gelebilir. Bu durumda yeni hızlı satış sisteminin satın alınmasının dışında, personelin tekrar eğitimi de gerekecektir. Söz konusu yenilikler, işletmeyi hem zaman hem de maddi kayıplara uğratabilir.

DİA Kurumsal Yönetim Sistemi’nde sunulan Restoran Yönetimi çözümleri, işletmelerin başarısına maddi ve zaman açısından büyük katkılar sağlar. DİA, ekstra teknik donanım satın almaya gerek kalmadan yazılımını otomatik olarak günceller ve işletme ihtiyacına göre uyarlanır. İşletmenin kapısının açıldığı ve malzemelerin teslim edilmeye başlandığı andan itibaren, gün sonuna kadar siparişler ve malzeme tüketimleri gibi tüm süreçler DİA Restoran Yönetimi tarafından kayıt altına alınır. Her tür yiyecek-içecek işletmesi için tasarlanan DİA Restoran Yönetimi çözümleri, gelirlerin artırılmasını amaçlar. DİA Restoran çözümlerinin yaygın tercih edildiği işletme türleri şunlardır:

  • Restoranlar
  • Kafe ve barlar
  • Gece kulüpleri
  • Oteller
  • Self servis restoranlar
  • Paket servis işletmeleri
  • Pastaneler
  • Spor/sağlık merkezleri
  • Fabrikasyon üretim yapan çok şubeli işletmeler

DİA Restoran Yönetimini siz de hemen denemek için demo talep formunu doldurun.