basarili e ticaret sitelerinin olmazsa olmazlari

Başarılı E-Ticaret Sitelerinin Olmazsa Olmazları

DİA Yazılım Girişimcilik | Teknoloji

Artık her markanın online bir mağazası var. Tekstilden otomotive, bilişimden eğitime kadar e-ticaret siteleri, kullanıcılara internet üzerinden alışveriş yapmanın rahatlığını sunuyor. E-ticaret sektörü kendiliğinden gelişen bir yapıda olduğu için teknolojiye paralel olarak ilerleme gösterdiğini gözlemliyoruz. Ancak başarılı e-ticaret sitelerinin olmazsa olmazları konusunda dikkat edilmesi gereken birkaç husus bulunuyor. Kullanıcı dostu siteler oluşturmak ve daha çok gelir elde etmek için siz de yazımızı okumaya devam edin.

Ziyaretçilerinize Sitenin Neresinde Olduğunu Gösterin

Gelişen teknoloji ile birlikte başarılı e-ticaret sitelerinin olmazsa olmazları arasında, kullanıcıların site içinde nerede olduklarını anlamalarını sağlamak büyük önem taşır. Bunu sağlamak için başlık ve alt başlık yöntemini kullanın. Sayfanın solu genellikle bu listeleme için kullanılabilir.

Arama Sonuçlarını Farklı Kriterlere Göre Listeleyin

Günümüzde başarılı e-ticaret sitelerinin olmazsa olmazları arasında arama sonuçlarını farklı kriterlere göre listelemek bulunur. Genellikle “Fiyat – artan”, “Fiyat – azalan”, “Popülarite” ya da “En çok satan”, “Puana Göre”, “En Yeni” şeklinde ürünlerinizi tüketiciye gösterin. Ayrıca ürün çeşidine ve kullanım özelliklerine göre de sıralama yapabilirsiniz.

Filtreleme Özelliğini Mutlaka Barındırın

Başarılı e-ticaret sitelerinin olmazsa olmazları arasında filtreleme özelliği de yer alır. Ziyaretçilerinize farklı seçeneklerde filtreleme yapma imkanı verin. Aradıkları kelimelerde tanımlı arama sonuçları ile karşılaşırlarsa hem sitede kalmaları hem de ürün almaları garanti olacaktır.

Arama Daraltma Seçeneği Sunun

Aramalarda fiyat, seçenek, renk, ölçü, model gibi tercihlerin yapılabilmesini mümkün kılmak da başarılı e-ticaret sitelerinin olmazsa olmazları arasındadır. Detaylı listelemeyi daraltacak seçenekler kullanışlı bir site görünümü kazandıracaktır.

Kullanıcıya Mümkün Olduğunca Çok Sayıda Ürün Gösterin

Başarılı e-ticaret sitelerinin olmazsa olmazları arasında, kullanıcıya geniş bir ürün yelpazesi sunmak bulunur. Ürün sayınız fazla değilse tek sayfada bütün ürünleri göstermenizde yarar var. Tüketici ne kadar çok ürün görürse o kadar hızlı bir kıyaslama ve alışveriş yapar.

Müşterilerinize Ürün Detaylarını Verin

Başarılı e-ticaret sitelerinin olmazsa olmazları, ziyaretçilere kapsamlı ürün detayları sunmayı içerir. Ziyaretçileriniz ürün satın almak için geldiklerinden dolayı ne kadar çok detay görürlerse o kadar çok alışveriş yaparlar. Alacakları ürünün kalitesini, rengini, üretim malzemesini, kullanım özelliklerini ve iade koşullarını öğrenmeleri gerekir.

Tüketiciye Kar Ettiği Mesajını Verin

Ürünü satın alacak kişiye kampanya ve indirimleri göstererek ürünün indirimden önceki ve sonraki fiyatını karşılaştırma fırsatı verin. Bu sayede tüketiciler, alışverişlerinde ne kadar tasarruf ettiklerini kolayca görebilirler

Bütün Bankalarla Çalışın

Online alışverişte en önemli hususlardan biri de bütün bankalar ile çalışabiliyor olmaktır. Başarılı e-ticaret sitelerinin olmazsa olmazları, her banka ile sanal alışveriş konusunda anlaşmak ve daha fazla tüketiciye hitap etmektir.

Ürünün Stok Durumu Hakkında Bilgi Verin

Ürünün stoklarda olmamasında dahi varmış gibi gösterilmesi kullanıcıda olumsuz bir imaj oluşturur. Bu nedenle stoklarınızı da takip edebileceğiniz ve güncel bilgiler vereceğiniz bir e-ticaret yazılımı kullanmanız gerekir. Örneğin depo ve stok programları bunun için oldukça pratik bir çözüm sunabilir.

Ürünlerin Fazla Sayıda Fotoğrafını Sergileyin

Müşterileriniz ürünleri elle tutup deneyimleyemeyecekleri için fotoğraflar, videolar ve yorumlar onlar için büyük önem taşır. Dolayısıyla başarılı e-ticaret sitelerinin olmazsa olmazları arasında profesyonel çekilmiş fotoğraflar ile ürün tanıtımlarını yapmak bulunur. Böylece satışlarınızda artış sağlayabilirsiniz.

Ürünü Kimin Gönderdiğini Belirtin

Genel bir e-ticaret sitesi iseniz satışçılarınız farklı kanallar ve kişilerden oluşuyorsa alışverişin kiminle yapıldığını ve ürünün kimden geleceğini belirtmeniz gerekir. Müşterilerinizin hangi kişi ve markalarla muhatap olduklarını bilmeleri gerekmektedir.

Sipariş Durumlarını E-Posta ile Bildirin

Başarılı e-ticaret sitelerinin olmazsa olmazları arasında, siparişin onaylanmasını ve ödeme durumlarını müşterilere e-posta ile bildirmek yer alır. Kredi kartı, kapıda ödeme ve diğer ödeme seçenekleri ile ilgili bilgileri içeren bir mail oluşturun.

Sitenize Sipariş Takip Etme Özelliği Ekleyin

Müşterilerinizin siparişlerini kullanıcı hesaplarından takip edebilecekleri bir yazılım sistemine sahip olmak da başarılı e-ticaret sitelerinin olmazsa olmazları arasındadır. Verilen kargo takip numaraları ile ürünlerinin nerede olduğunu ve ne kadar sürede ellerine ulaşacağını görmelerine olanak tanıyın.

Kapsamlı ve Kullanıcı Dostu Bir E-Ticaret Yazılımı Kullanın

Kolay kullanılabilir, site haritasına sahip, kullanıcıyı yönlendiren, bilgi veren ve hızlı satış yapılmasına imkan sağlayan bir e-ticaret sitesi ile büyüyerek daha fazla kazanç sağlayabilirsiniz. Başarılı e-ticaret sitelerinin olmazsa olmazları, tüm işlemlerinizi sorunsuzca halledecek kaliteli bir ERP yazılımı kullanmaktan geçer. Bu süreçte DİA Yazılım’dan destek alabilir, süreci daha iyi bir şekilde yönetebilirsiniz. DİA E-Power çözümü sayesinde benzersiz bir B2B deneyimi yaşayabilirsiniz.